Šokolaadivulkaanid (fondant)

Koostis:

170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna


Valmistamine:

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. 
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. 
Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.

Kuna minul tuli segu rohkem, aga vorme ei jätkunud, siis panin segu silikoon muffinivormidesse. Sealt sai ka väga hästi süüa kooki. :)
Kodus kõigile väga meeldisid šokolaadivulkaanid ja öeldi, et võiksin teinekordki neid teha.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Küpsisetort

Karamelline kondenspiimakook

Kartulikotletid